fredag 10. oktober 2008

SOSIALISTISK VENSTREPARTI: IKKE AKKURAT DEN RØDE FARE


Alle politiske parti i Norge legger seg erfaringsmessig til en praktisk politikk som befinner seg atskillig til høyre for hva partienes retorikk skulle tilsi.

Sosialistisk Venstreparti er i så måte ikke noe unntak fra regelen.

Akkurat som Arbeiderpartiet er Norges egentlige sosialliberalistiske parti, så er videre SV landets egentlige sosialdemokratiske parti; når vi da holder de uetablerte minipartiene utenfor diskusjonen vel og merke.

SV kommer etter all sannsynlighet til å bli straffet av sine egne kjernevelgere ved det neste stortingsvalget, og strengt tatt så har dette partiet fortjent straffen også.

Stoltenbergalliansens politikk smaker bittert av klassesvik.

Norges egentlige sosialistiske parti Rødt vil antageligvis overta mange tidligere SV-stemmer.

I Norge er alle seriøse politikere tilhengere av demokrati.

Kun bygdeorginaler og maktglade tullebukker vil ha diktatur i landet.

Sosialistisk Venstreparti minner meg i retorikken mye om Einar Gerhardsen og hans demokratiske styre.

SV er egentlig norske sosialdemokrater.

De også.

Statsbudsjettet 2008 er langt i fra det verste budsjettet jeg har sett.

Alle budsjettene til ex-statsminister Kjell Magne Bondevik var verre.

Alle de foregående budsjettene til Jens Stoltenberg var også verre enn budsjettet 2008.

Men sosialisme er dette ikke; kun typisk defensivt og grått sosialdemokrati.


Statsbudsjettet 2008 )))


7 kommentarer:

Anonym sa...

På kaia i Reykjavik mens den rusiske finansminister gir øya mange milliarder av rubler.

Og her til venstre som har Igor (2,11 cm høy muskuløs rusisk mann med hår mellom tennene). Igor er servicemann, muligens i nå har litt problemer med å forklare nyfikne utenlandske journalister som vi (den russiske stat) fikk pengene fra. Vel deretter Igor er bare altfor villig til å gi en utfyllede svar til journalistene, bare lukke døra og vil aldri høre fra kritiker mer å gi Igor sin garanti ser Stepanovna Anna Politkovskaya har fått høre fra flere, Jo Igor har sin personlig stil. Igor er en personlig venn av Putin premieren tape og noen få andre streif fra anstendig russisk ervervsliv som har produsert finalister et lite lån. Har muligens i problemer å samle inn skatter Igor selvfølgelig, bare ville være for villige til å hjelpe deg, vi russere har hørt noen rykter om at Vikings temperament.

Så det er et relativt lite krav fra oss den russiske stat som bruk av Igor samt Igor og hans venner (de rundt 200 Igor, kloner er nå kommer ned trappen fra skip), selv vurderer det som nødvendig snart.

Anonym sa...

Rubler i sækkevis på vej til Island
Rusland synes på vej til at komme det betrængte Island til undsætning med et lån, men Moskva stiller betingelser, og sorte mafiapenge kan være involveret, mener russiske eksperter.

"Det kan bestemt ikke udelukkes, at regeringens lån har en forbindelse til sorte russiske penge. Island har jo længe været kendt som et frit offshore-land, hvor sorte penge er blevet vasket hvide. Bl.a. russiske. De mange penge, som islandske forretningsfolk har jongleret med, bl.a. ved at opkøbe virksomheder som Sterling og store handelshuse i Danmark og andre steder, stammer ifølge vedvarende rygter i Rusland fra den sorte russiske økonomi. Med andre ord fra russiske forretningsmænds illegale indtægter. Det kan være en af bevæggrundene for den russiske regerings villighed til at udspænde et sikkerhedsnet under Islands økonomi."

Anonym sa...

21st Century Propaganda Wars

You could read Mr Vaughan’s book, substituting ex-Soviet countries such as Estonia for Czechoslovakia. With Kremlin talk of “privileged interests” in Russia’s neighbourhood, and a litany of real and imagined grievances there, it is easy to imagine a resurgent Russia whipping up its millions of compatriots, living in foreign countries thanks to the collapse of the Soviet empire, into a frenzy while the outside world stands aloof. These stranded Russians tune almost exclusively into the Kremlin-run electronic media, not local stations, which broadcast poorly in Russian, if at all (the same mistake that Czechoslovakia made with German). The lesson of the 1930s is that once you lose hearts and minds, and malefactors gain them, everything else usually goes too.

Anonym sa...

Finanskrisen

At det bragede, er sådan set heller ikke noget, der overrasker Kjell Nordstrøm. Det ligger i kapitalismens natur. Det skete med tulipanløg i Holland i 16-1700-tallet, hvor de handlende drev priserne på deres tulipanløg op i helt uhørte summer. Kriser kommer med jævne mellemrum, det er markedets mekanisme, sådan har det altid været.

"Det, der er særligt, nyt eller anderledes med det, vi ser nu er, at det har ramt banksystemet. Kriser har vi set før, men nu er det selve banksystemet, der er i krise, og så bliver konsekvenserne alvorlige, fordi bankerne spiller så central en rolle i samfundet. De udgør selve livsnerven i et samfunds funktion, det er der, din løn går ind, det er dertil, dine kreditkort er koblet. Når bankerne begynder at gå konkurs, bliver konsekvenserne enorme," siger Kjell Nordström. Derfor går staterne nu ind og garanterer bankerne stabilitet. Modsat dot.com-krisen, hvor man lod tusindvis af virksomheder krakke, børskurserne faldt, og unge mennesker i hobevis blev arbejdsløse.

"Grunden til, at krisen er opstået, er, at vi mennesker generelt har ret svært ved at vurdere risiko - uanset om det handler om at klatre i bjerge, gå på is eller om at købe finansielle instrumenter," siger Kjell Nordström. Økonomiske instrumenter, der delvist har været konstruerede på den måde, at de deler risikoen op i bidder, der har gjort det endnu sværere at forstå, hvad det er, man nu køber. For hvad er en aktieindeksobligation solgt til almindelige mennesker i banken?

"Samtidig fik man fortalt, at man kun kunne vinde og aldrig tabe. Men under visse omstændigheder kan du tabe, og nogle gange kan du miste det hele, og det er den situation, der nu er opstået. Det var det samme, der skete under dot.comeriet: Det var meget svært at overskue, hvad det var, man havde sat i gang."

For når der kommer en ny teknik, en innovation, en nyhed af en eller anden slags, så begynder 100.000 mennesker i verden at forsøge at gøre noget med den, siger han og nævner eksempelvis bilen. Da den kom, var der 100-vis af bilfabrikanter bare i Tyskland. I dag er næsten alle forsvundet.

"Der er tusindvis, der starter, men de fleste går til grunde. Det er ligesom et hestevæddeløb. De fleste mislykkes og bliver aldrig Microsoft," siger han og nævner, at tusindvis af virksomheder lavede cirka det samme som Microsoft, bare på en lidt anden måde. Og så blev der intet af dem. Selv om der også var en lille håndfuld, der gik styrkede gennem krisen, fordi de netop kunne opkøbe billigt, som f.eks. Amazon og eBay.

"Et af problemerne med den nuværende krise er, at der er regler i Danmark, der er regler i Sverige, men ingen regler for, hvordan man skulle opføre sig internationalt. Det internationale finansmarked har ikke været reguleret i tilstrækkelig grad. Det er gennem kriser, vi mennesker lærer. Jeg er da absolut ikke for, at markedsøkonomien skal passe sig selv. Tværtimod mener jeg, at der i høj grad skal findes regler og love, normer og principper, som skal være ganske hårde, for at markedet skal fungere. Uden spilleregler fungerer ingenting. Heller ikke markedsøkonomi."

For eksempel tog det to verdenskrige at finde ud af, at der skulle være et EU. Men inden da skulle Europa brænde sig selv ned adskillige gange.

"Ofte gennemgår vi meget store kriser, inden vi kommer frem til at - 'ok, måske skal vi have et internationalt organ for overvågning af finansmarkederne'. Maybe that's a good idea. Men før da skal krisen have gået ganske langt."

ukas-idiot sa...

I hvilken armensk havneby har du tatt ditt estetiske svennebrev? Midtstilt lyseblå skrift på sort bakgrunn? Jeg hadde ikke lest et kvart kapittel av Dostojevskij i dette formatet.

Admiral_Gullars sa...

I hvilken armensk havneby jeg har tatt mitt estetiske svennebrev?

Tja...jeg *kan* selvsagt gjøre bloggene mine visuelt grimme med vilje.
Selvsagt *kan* det også hende at jeg ikke vet bedre :D

Canute sa...

I fredagens leder i Finansavisen kommenterer Trygve Hegnar Oljefondets historisk store tap på 663 milliarder kroner.

Hegnar skriver om det han mener er misforståelser, feil og vrangforestillinger når det kommer til tapet; og trekker videre frem at det ikke finnes aksjer på billigsalg, samt at et papirtap på aksjer er et tap det også, selv om fondet fortsatt sitter på posisjonene.

I den forbindelsen trekker Hegnar frem Heikki Holmås, finanspolitisk talsmann i partiet til finansminister Kristin Halvorsen, som en han mener ikke forstår dette.

- Humoristen Heikki Holmås forstår ikke noe av dette, og viser til at «vi bør merke oss at til tross for det store tapet, så er Oljefondets verdi høyere i dag enn det var ved forrige nyttår.» skriver Hegnar.

- Holmås ser altså helt bort fra at staten har tilført Oljefondet 384 milliarder kroner i fjor, samt at effekten av en svakere krone utgjorde 505 milliarder kroner ved årsskiftet.

For en tulling! mener Hegnar.